'There's no age limit on fun!'

2011. július 15., péntek

Review: Revoltech Getter Robo-1

Viszonylag friss Revoltech megjelenéssel jelentkezek legújabb bemutatómmal, méghozzá egy elég ikonikus karakterrel: Getter Robo-1 a hasonló című anime-ből.




Kis történelemlecke: a Getter Robo 1974-ben indult, Ken Ishikawa és Go Nagai agyszüleményeként, először manga, majd anime formában is. Az egyik legrégebbi Super Robot show (Mazinger Z mellett, de ha nagyon nerdök akarunk lenni akkor még ők is kisidők Tetsujin 28-hoz képest) ami később franchise-á nőtte ki magát, több sorozattal és egy szekérderéknyi merchandise-al. Valamint műfajteremtő is; ez volt az első kombináló mecha: 3 repülőgépből tevődött össze, amik sorrendtől függően 3 különböző robottá tudtak alakulni, igaz erős csalással.



A 3 'konfiguráció' közül az első a legikonikusabb; őt adta ki újfent a Kaiyodo Revoltech figuraként, és ezzel rá is térhetünk a review tényleges részére:

Doboz:



Getter-1 a szokásos "új" Yamaguchi dobozban érkezik, és rögtön megnézhetjük a figurát magát valamint a kiegészítőket amiket kapunk mellé. Hátul szép színes képek, leltár (mi van a dobozban), és sok-sok érdekes japán szöveg van amiből nem értek egy kukkot sem. Szóval tépjük fel a dobozt és öntsük ki a tartalmát:


A figurán kívül kapunk két pár alternatív kezet, egy álványt és elég sok effektus darabot meg kiegészítőt. Valamint 10 revopointot amit nem használhatunk semmire mert mocskos külföldi gaijinok vagyunk.


Getter-1 a korai promóképeken és élőben is kicsit aránytalannak fest a vaskos törzsével, rövid pufók karjaival és apró fejével, de miután kellőképp sokat matat vele az ember belátja hogy arányok vagy sem, egyszerűen működik az összhatás és jól néz ki.


 Habár megáll a lábán, érdemesebb a két talp közül valamelyiket az egyik lábára tenni, jelentősen stabilabb lesz a figura.

Mint a legtöbb revoltech, ez is kiváló pózohatósággal rendelkezik, habár néhány ízület elhelyezés elég fura. De szerencsére ez a legnagyobb negatívuma (nemúgy mint más megjelenésnek, ugye Gunbuster).





Kiegészítőkkel jól el van látva a Getter, így az összes támadását tudjuk reprodukálni.

GETTER TOMAHAWK:





Nagyon jó aprítószerszámok, kiváló festéssel, a sarkaik hegyesek, szóval csak óvatosan.

 GETTER BEAM:



Elvileg ez egy sugárnyaláb támadás a robot gyomrából, sajnálatos hogy ilyen bénán, az állvánnyal zsonglőrködve lehet összeügyeskedni csak. Az egyik leggyengébb darab a szettből.

Most következik a kedvenc darabom, mondhatni ez az, ami meggyőzött hogy kell nekem ez a figura:

A KÖPENY. Ez a 4 darab pvc szirom tetszőleges módon a figura hátán lévő 4 lyukba helyezhető és egymással is összekapcsolhatóak, rengeteg variácónak engedve lehetőséget.







A kedvenc beállításom:


Érdemes még kiemelni az extra 'explosion'darabot, amit tetszőlegesen elhelyezhetünk a köpenyen valahol. Annyira ez se nyűgöz le, de van benne potenciál.




Összeségében jó figurának tartom-e Revoltech Getter-1-t? Igen. Kiváló kivitelezésű, jól pózolható, attraktív, rengeteg lehetőség és tartozék van hozzá, remek 'display piece'. Ez a 105. revoltech figura; érdekesség, hogy a legelső is a Getter-1 volt; szívesen összevetném mennyit fejlődött azóta a Kaiyodo (spoiler: sokat. és jó irányba). Aki megkívánta a figet, az jobb ha felkészül hogy csak importálni tudja külföldről (paypalen fizetve), mellékelek pár linket:

Amiami (perpill elfogyott, de várható egy restock):

http://www.amiami.jp/shop/shop?vgForm=ProductInfo&sku=TOY-RBT-1473&template=default/product/e_display.html

Hobbylink Japan:

http://www.hlj.com/product/KYD010452

Hobbysearch:

http://www.1999.co.jp/eng/10145290

Összeségében remélem tetszett a bemutató, nemsokára tovább gurul a getter-szekér!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése