'There's no age limit on fun!'

2011. szeptember 10., szombat

Review: Minipla Gozyujin

Új bemutató, model kit figuráról, ami az éppen futó Sentai (nyugaton Power Rangers) sorozatban szerepel.






Gozyujin a Gokaiger sorozatban szerepel, mint másodlagos mech (nyugaton megazord). Mivel a Gokaiger évfordulós sorozat, a mech több korábbi sorozat 'homage'-ja, bizonyos szempontok szerint.

Mielőtt azonban megnézzük a figet, érdemes megemlíteni hogy ez egy model kit, így az embernek magának kell összeraknia.  Elég nagy robot, ezért 3 dobozból áll össze (utóbbi üzletpolitikailag sem rossz húzás):


Minden dobozban 2-3 sprue van, rajta az összeszerelendő elemekkel, melléklet utasítással, matricaívvel, valamint egy szem cukorral.  A cukor nem nagy etvasz, szőlőcukor, viszont nagyon erős illata van, szó szerint orrbavágja az embert.



Az összeszerelés nem nehéz, a felmatricázás viszont anyázós lehet. WIP kép:


Ugorjunk a késztermékre:

GOZYU DRILL


A Gozyu Drill egy fúrótank/űrhajó/valami, a Timeranger (nyugaton Time Force) sorozatot próbálja idézni. Nem a kedvenc üzemmódom, olyan semmilyen.



Elég unalmas, hajtsuk át (igen, átalakul, némi elemcserével ugyan):

GOZYU REX


 Gozyu Rex, egy hatalmas robotdínó, ami Zyuranger utalás (nyugaton Mighty Morphin' Power Rangers). Sokkal dinamikusabb a fúrótanknál, és meglepően pózolható, több ponton is.



Alakítsuk át az utolsó formába:

GOZYUJIN


A humanoid mech, Gozyujin, a legnagyobb erőssége a készletnek. Alakra egyértelműen Abaranger homage (nyugaton Dino Thunder). Itt jön ki rajta a legtöbb részlet is, amit főleg a matricák adnak (habár megjegyzem,  aki elég türelmes és jó a kézügyessége, ki is festheti).  A figura rendkívül masszív (18cm/6inch/alacsonyabb deluxe transformer figura TF-esek kedvéért), és erős, jó minőségű műanyag.



 A pózolhatósága elsőrangú hasonló készletekhez képest: gömbcsuklósak a nyak, derék és bokaizületei, utóbbik a nagy lábaival együtt rendkívül stabillá teszik a figurát.



Emeli a játszhatóságot, hogy a fúrófej forgatható, valamint minden showban látott támadásra képes:

Trident Mode:


Shield Mode:


Összességében Gozyujin egy fantasztikus készlet; mindent tud amit a robot a műsorban, ráadásul pózolható formában. Az összeszerelés egyáltalán nem nehéz, így hozzám hasonló kocamodellesek is simán nekivághatnak; kis türelem és odafigyelés kérdése az egész. Nekem 2 órába telt míg elkészültem vele, és elégedett vagyok a végeredménnyel.  Egyedüli beszerzési módja az importálás; és sajnos csak 12db-os gyűjtődobozban lehet rendelni; viszont abból 4 Gozyujint lehet összerakni. De ha többen összedobtok rá, akkor ár/érték arányban nagyon jól jön ki (2-3000 forint körül).



Itt a review vége, remélem tetszett, megyek vissza várni a postást... SOON.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése