'There's no age limit on fun!'

2012. július 7., szombat

Built To Rule

Sziasztok! Újra pályán vagyunk és dübörgünk megállás nélkül; legújabb alanyunkkal visszatérünk a sokak által kedvelt/gyűlölt/meg nem értett PowerCore témához. Emlékezhettek mikor Sledge bemutatóját csináltam, akkor még nem volt egy darab nagyobb, 5-pack figurám se. Na azóta lett vagy egy féltucat, így azok közül választok egy számomra igen kedvelt darabot. It's morphin' time!

MASTODON!

PTERODACTYL!

TRICERATOPS!

SABERTOOTH TIGER!

TYRANNOSAURUS!




Remélem mindenkit kellően felpaprikázott a bevezető, mert ma kivételesen NEM a dínó-combiner kerül terítékre, hanem az egyidőben kiadott társa, a Constructicon csapat:


Bizony, Power Core Combiners Steamhammer és a Constructiconok! Talán a legjobb, ha nem a legjobb ötös csomag a szériából.







Steamhammer (Gőzkalapács, Gőzpöröly, Gőzmozdony) a tényleges trafó a csomagból, a többiek csak kísérők.  Ahogy a mellékelt ábra mutatja, buldózerré alakul át, méghozzá egész pofás modellé, a vaskos tolólapáttal és a kis rácsos izékkel a 'motorblokk' tájékán. Arányos, pofás, nem groteszk; aranyos de nem kizárt hogy egy jól irányzott nekiiramodással nem döntené bárkire a házat miközben az az igazak álmát alussza.


Fellelhető némi hasonlóság a G1 öregek és SH között.


Sledge-el is jól mutat, van egy kis G1-G2 összejövetel érzése a párosnak, valamint mindkettő kőkemény indusztriál gépszörnyeteg.

Gyorsan pár szó a többi munkagépről:






Négyen vannak összesen; egy fúróizé, egy úthenger, egy tolólapos bigyó ami a kedvenc gyerekkori matchboxomra (utcasózó teherautó) emlékeztet, meg egy lapátolós-futószalagos hogyishívják (nem értek a munkagépekhez). Szépen festett aranyos portékák ezek, illeszkednek a csapat arculatához, és néhány extrával egész jó diorámákat lehet csinálni velük:


(megjegyzés: a készítő sose volt valódi építkezésen)

Eleget beszéltünk a járművekről, hajtsuk át robotnak a figurát. Maga a folyamat nem túl nehéz és hamar megvan.




A robotmód apró, de nagyon karakteres, olyan mint egy 'jómunkásember' és egy rovarszerű humanoid (inszektoid?) keresztezése (rémálmokért nem vállalok felelősséget). Köpcössége ellenére arányos alkatú robot, brigádvezetőnek tökéletes.



Pózolhatósága korrekt, az alkar karmok pedig jópofák. Deréktől lefelé kezdődnek a dolgok; a lábai gömbcsuklósak, viszont az alakjuk miatt képtelenek előre-hátra mozgásra, pusztán oldalirányba hajlandóak menni, ami visszavesz az extrém pózlehetőségekből, valamint...


Be nehéz az iskolatáska... az altmód egyharmada a hátán csüng, amitől elég nehéz balanszolni a figurát; nem lehetetlen, csak ne lepődjünk meg ha hanyattvágja magát alkalmasint.



Akárcsak járműként, robotmódban is jól mutat Sledge mellett SH, valamint érdemes ROTF Dirt Bosst is megemlíteni, hiszen meglepően sok aspektusban rokonlelkek (kicsi, zöld, munkagép, alkarfegyverek, magasan lógó izék stb).

Ideje kombinózni!






A kombinált óriásrobot kárpótol minden hiányosságért; nincs még egy PCC figura ami ennyire drasztikusan megváltozik sima és nagyrobot között. Az összkép nagyon jól mutat és lenyűgözően stabil (kedvencem ahogy SH gyilokkarmai a nagyrobot vállán lévő pöckökbe kapaszkodnak hogy stabilizálják a kisrobot karjait, így azok nem lógnak össze-vissza). Azért tartom ezt a legjobb PCCnek mert a többiekkel ellentétben, itt nem egy amorf gépszörnyet kapunk felemás végtagokkal, hanem egy jól összerakott, egységes , és viszonylag arányos megarobotot. Sajnálom Dínópápa, de még téged is felülmúl a munkásosztály.



Ezen felül, Steamhammernek sikerült elérnie amit a többieknek nem: normális robotkezei vannak, hüvelykujjakkal, nem csak göcsörtös robotgereblyekarmok. A nagyrobot pózolhatósága a lábakban kiváló, viszont a fejmozgása minimális, és a karok csak nagyon alap fel-le mozgásra képesek.




Sledgen is jól mutatnak a végtagok, habár lényegesen más profilú nagyrobotot kapunk, ezen felül összehasonlításképp álljék itt pár kép egy nagy öreggel, akit simán üt Steamhammer minden szempontból, viszont még ő sem veheti fel a versenyt az építőipar királyával.

Juteszembe, mondtam hogy vannak Mini-con portok nem csak a figurán magán, de minden egyes végtagon is, így tovább növelve a játéklehetőségeket?

Zárásképp íme, a ConstructiTEN:


Azt hiszem ennél indusztriálabb semmi sem lesz.

Köszönöm a figyelmet, a konstruktív kritikát szívesen fogadom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése