'There's no age limit on fun!'

2010. november 16., kedd

Review: Transformers Powercore Combiners Sledge w/ Throttler

Elérkeztünk az első komolyabb reviewhoz is végre! Mai alanyunk egy viszonylag friss figura, méghozzá egy eléggé közismert átalakulós-robotos franchiseból.



A Powercore Combiners (PCC röviden) egy viszonylag új altéma a Transformers branden belül. Lényege hogy minden robot azon kívül, hogy átalakul járművé és robottá, végtagokká alakuló ’drón’-járművekkel óriásrobotokat is alkothatnak. 2 és 5pakkokba fordulnak elő, az ötösökben vannak a végtagnak használható drónok, míg páros csomagokban egy kisebb robot is van, aki ilyen svájcibicska szerepkört tölt be, de ezeket majd lentebb taglalom.




Jelenlegi alanyunk, Sledge, egy építkezési járműszerűséggé alakul. Igazából nem egy konkrét munkagéppé, hanem többnek a keverékévé. Összességében jól néz ki, habár kicsit kicsi, és azok a kék ’csonkok’ bezavarnak a színvilágba (ezekhez kapcsolódnak a végtagdrónok); nem sikerült jól elrejteni őket.






Sledge mini-conja (a kisebbik robot) Throttler fúrófejjé alakul, ami a munkagép kanalához csatlakozhat, így kvázi fúrógép funkciót is adva annak. Igaz, bizonyos beállásokban elhúzza az egészet, mondhatni farnehéz lesz.





Throttler átalakítása egyszerű, szét kell nyitni a fúrót gyakorlatilag. Robotként elég aránytalan a vékony torzóval és a vaskos végtagjaival. Nehezen áll meg a lábán, kicsit egyensúlyozni kell vele; sok akciódús pózra nem képes, hiába vannak gömbcsuklói.   



Sledge átalakítása sem túl nehéz, ami nem feltétlen baj, sőt; inkább ez, minthogy feleslegesen túlbonyolított legyen.



Robotként elég vaskos és zord kinézete van; heavy-duty munkás érzetét kelti a mogorva arcával. Ja igen, és körfűrészhasa van. How cool is that?



Persze ez csak az egyik lehetőség a robotmódra. Az óriásrobot mód miatt minden powercore figurának van egy extra feje, de a korábbi figurákon a kivitelezés miatt vagy



túl nagy,



vagy teljesen elütő stílusú a robothoz képest.

De Sledge ez alól kivétel, mivel a másik fej nála gyakorlatilag a feje túloldala, így csak el kell fordítani és a fején lévő panelekkel elfedni az éppen nem használt arcot; klassz kis utalás ez egy nagyon régi másik figurára.



Extraként a fűrészt hátrébb rakhatjuk és egy panelt kihajtva elfedhetjük a torzón a rést, jobban megkülönböztetve a másik robotmódtól. Így sokkal szimmetrikusabb, letisztultabb kinézete van, valamint az arclemezes fej a kis szarvakkal sokkal baljósabb kinézetet kölcsönöz neki; számomra így az egész figura két másik robot szerelemgyerekének tűnik. 

Persze mindenki úgy variálja a fenti 2 elrendezést ahogy neki tetszik, ami nagy pozitívum, tetszik hogy vannak opciói az embernek displayre.







Oldalról kicsit lapos a figura, viszont meglepő sok artikulációs ponttal rendelkezik: 13 helyen „tekergethetjük”, egész dinamikus pózokat hozhatunk ki belőle.



Throttler jól mutat Sledge mellett, mégha kicsit eltörpül is. De az igazi móka akkor kezdődik mikor a kettő összefog!
Fúrófej alakban több helyen is használhatja fegyvernek Sledge:




Akár egész extrém módokon is:



Extraként Throttler páncéllá is alakítható, ami abból áll hogy tetszés szerint elrendezzük a végtagjait és erősen hunyorítva meggyőzzük magunkat hogy így ad bármiféle fizikai védelmet viselőjének.



Bónuszként egy kép a korábban sokszor emlegetett torzó-módról; sajnos nincsenek még végtagjaim hogy teljes dicsőségében mutassam ezt meg, így be kell érnetek a törzsvendég móddal.





Összességében egy nagyon jó páros a két figura, rengeteg játszhatósági lehetőség van velük, véleményem szerint a jelenlegi felhozatalból az egyik legjobb darab, így aki bele akar kóstolni ebbe a szériába annak bátran javaslom kezdésképp.

Szerencsére a hazai terjesztés sem szabhat gátat ebben, ugyanis ha máshol nem, a tesco áruházakban megtalálható, nem hinném hogy ölnék érte az emberek egymást (ami nem baj, sőt), valamint a közelgő ünnepek miatt esélyes a leárazás is… minden körülmény mellette szól most! 

Well, ennyi lettem volna mára, remélem tetszett.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése