'There's no age limit on fun!'

2010. december 9., csütörtök

Rotterdam... HULIGÁÁÁN

A beszédes cím újabb transformers bemutatót takar, de ezúttal egy kicsit korábbi érából, egészen a kora kilencvenes évekből:



Hooligan egy kései g2-es figura, méghozzá egy cyberjet, egyike a nem túl sok, de annál jobb egyedi öntvénynek amiket sajnos a széria alkonyán dobtak csak ki. A Cyberjetek érdeme, hogy ők talán a legkorábbi figurák akik már igazán pózolhatóak voltak, lévén mindenük gömbcsuklós volt.


Látható a figura egy vadászgéppé alakul, méghozzá nem is akármilyenné: TIGRISCSÍKOSSÁ! Már gyakorlatilag ez eladja a figurát, annyira elborult és irreális színválasztás, de mégsem szemfájdítóan neon, mint más g2 figek esetén.


Jetformerhez képest minimális robot lóg le a gépről, majdnem semennyi. Pluszpont hogy kis mérete ellenére külön kihajtható futóművei vannak. Két lövedékkel jött: az egyikkel felülről tudja szórni az áldást, a másikat pedig alul tárolhatjuk, kvázi mint bombát.


A szárnyai állíthatóak 'nyitott' vagy 'csukott' állapotba (érdekességként megjegyzem hogy sehol sincs rajta faction symbol, így ha mást nem azt hogy álca, jól álcázza).

Az átalakítás egyszerű, de nem primitív.



A robotmód nagyon szép, arányos, habár a festésen kívül semmi különös nincs benne; elég generic. Ami nagyon tetszik, az a feje: a kifejezéstelen T-alakú vizor nagyon klassz.


Profilból látszik mennyire jól megtervezett figura: ahogy repülőként, úgy robotmódban sincs semmi felesleges dolog ami kilógna/lelógna és elrontaná az összképet. Viszont ennek ellenére is hátnehéz, mivel nincsenek rendes sarkai amik megtartanák.


A pózolhatósággal nincs gond a fentebb említett gömbcsuklók miatt; igaz az idő vasfoga meglazíthatja őket; habár az enyém még viszonylag jó állapotban van. A repülőmód ágyúja jól láthatóan most az egyik karja helyére került, így egy kicsit megamenesque kézilövőkét adva Hooligannek.


A másik lövedékét ugyanúgy tudja tárolni az alkarján mint repülőként vagy...



akár meg is foghatja mint egy furkósbotot/vascsövet/dorgálóeszközt. Annak tudatában hogy "huligán", ez kifejezetten tetszetős megoldás számomra.


Hooligan nem túl valami nagy figura, durván egy fejjel nagyobb a mai legends-class figuráktól, így lehet hogy eltörpül a rendes robotjaink mellett, de kiváló terrorizálni a kicsiket >:3


Összességében Hooligan egy kiváló figura, aki bizonyos szempontokból helyt áll a modernebb tf-ekkel szemben is. Nyilván boltokban már nem kapható, de nem túl drága az aftermarketen sem (már ha van), így javaslom a beszerzését, főleg ha olyat talál az ember amelyiknek még megvan mindkét lövedéke. Erősen ajánlom.



Ööö... kezdenek elszabadulni az indulatok a reviewsarokban, ennyi lettem volna mára, sziasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése