'There's no age limit on fun!'

2011. január 7., péntek

Színezd újra

Előszöris egy obligát buék mindenkinek aki ide merészkedik!
A redundancia jegyében újra egy transformers bemutató jön, megint a korábban látott Powercore Combiners szériából.







A harmadik hulláma a figeknek korábban kiadott figurák újrafestései, hasonlóan átmázolt mini-conokkal. Ebből a hullámból került ki az alanyunk, Steelshot, meg Beacon nevű miniconja. Steelshot egy korábbi ötös-pakk figurájának, Bombshocknak az újrafestése, míg Beacon egy elsőhullámos kettősből a Backwind nevű mini-con átkenése. De lássuk mit tud a furcsa pár.


Nyúlfarknyi biója alapján Steelshot a távolsági hadviselésben jeleskedik, mondhatni tüzér, és munkájában kívló segítség Beacon, aki által messzebbre is ellát és ellő mint valaha.




Steelshot egy katonai löveggé (vagy valami hasonló militaryvá) alakul. A homok/khaki-, barna- és barna színek alapján látható hogy sivatagi terepre készítették. Bombshock zöld és zürke színekben pompázott, így elég logikus alternatív paletta a ’desert camo’.
Maga a jármű egyszerű mint a faék, egy guruló alap és egy pár ágyú, simple but effective, mondaná az angol.


 
Beacon elég amorf mini-con, és inkább gorillára hasonlít a felépítése, nem valami humanoidra. Érdekésség hogy idáig ő az egyetlen mini-con amelyik nem áttetsző. Valamint az egyik alkarja egy gépágyú; valószínűleg hogyha a többiek belekötnek a másságába, legyen mivel visszavágnia.



Egyébként az ágyú tetejére tud kapcsolódni, egy érdekes, daru/lámpa kiegészítést adva a járműnek, ami kicsit furcsán hat elsőre, de másodikra is, bár ha merítünk a bioból és úgy tekintünk a lámpákra, mint messzelátó optikára, akkor talán logikusabbnak tűnik, de így se lesz szép. Én szvsz egy másik mini-cont adtam volna neki, mondjuk őt:



Az átalakítás nem igényel nagy agymunkát, de érdemes odafigyelni mert egymásba akadhatnak dolgok.




A robotmód jól néz ki, habár a lábak aszimmetriája zavaró lehet pár embernek, én oké vagyok vele.  Akárcsak járműként, robotként is kicsit kisebb a többi hasonló méretű fighez, ha nem vesszük figyelembe az ágyúit. Összességében elég keménykötésű kinézetre, a kötény és a barna színű kezei miatt engem egy fegyverkovácsra is emlékeztet.



Ami zavaró lehet és lerontja az összképet azok a világoskék pöckök a kézfején, nem szépek de…



… félig-meddig elfogadható gukkert adnak a robotnak ha jól pózoljuk, és emiatt engedékenyebb vagyok velük.


 
Akárcsak Sledge-n, Steelshoton is vannak lehetőségek amitől egyedivé tehetjük, a „hátizsákjának” különböző konfigurációval.


Beacon többféleképp interakcióba tud lépni robotmódban is; de sajnos nem tud páncéllá alakulni a gazdájának, mivel nincs a mellkasán powerlink port. De egy másik figurára szívesen ráakaszkodik:



Valahogy hihetőbb védelemnek tűnik a tömör vörös, nem olyan mintha üvegpáncélt hordana a viselő. Valamint egy kis Iron Man utalás is befigyel a háromszöggel középen.



Ennek ellenére Steelshoton maximum mint hátizsák hasznosul.



Viszont be tud ugrani Steelshot ágyúi helyére… darus… lámpás… mentővalamivé. Nem az igazi.












Ahol viszont ragyog a mini-con az a puska módja, igaz kicsit nehezen marad egyben, de ha kiegyensúlyozzuk, egész klassz heavy-duty fegyvereket csinálhatunk.





A teljesség kedvéért Steelshot torzómódja. Szép, külön tetszik hogy a fején is van mintázat; végtagokkal biztos még jobb is lenne.



Összességében, erős közepes a két figura, látszik hogy eredetileg nem egymásnak teremtették őket, de mégis jól kijönnek, és vannak jó pillanataik. Ha érdekel az öntvény de nincs kedved megvenni Bombshockot, kiváló alternatíva, egyébként maximum azoknak ajánlom akiknek tényleg bejön a Powercore annak minden előnyével és hátrányával, ha nem akarnak nagyot csalódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése