'There's no age limit on fun!'

2011. február 7., hétfő

all about big guns, big firepower

Új bemutató, megint tf, de most megint obscure-abb vizekre evezünk:


A Beast Machines az ezredforduló idején zajlott, és az egyik legdrasztikusabb elrugaszkodás volt a franchiseban, ami megosztotta a rajongótábort. A fikció szvsz elsőrangú volt, de a toyline nagyon, nagyon gyenge. Azért van pár gyöngyszem, mint péel mai alanyunk, szóval csavarjuk fel a Phat Planetet Leftfieldtől és uccu neki!




Górcső alá vett figuránk Scavenger, aki a nagy öreghez hasonlóan egy exkavátor/markolószerűséggé alakul, igaz kicsit futurisztikusabb inkarnációvá (érdemes megjegyezni hogy hivatalosan destruction jármű, ami egy szójáték a constructionnel).



Elég erős sötét/világos kontraszt van a színekkel, megjegyzem a narancs nem ennyire világos a valóságban. Látható hogy jól meg van pakolva fegyverekkel és valószínűleg mindent letarol ami az útjába kerül.


Az egyetlen 'play feature' a mozgatható karon kívül az, hogy fel tudjuk nyitni a kanalat egy kis pöcök meghúzásával, de mivel rúgós rögtön visszaugrik ha elengedjük.


Mint minden ekkori fignek, neki is van spark crystalja (hozzá nem értőknek: a spark avagy szikra a transformer úgymond 'lelke'), amit a 'vezetőfülkében' rejtettek el.


Az átalakítás egyszerű és logikus, mindennek megvan a maga helye, nem tudod eltéveszteni.



A robotmód elég érdekes testarányokkal bír, de az összkép mégsem csúf, sőt, van egy fajta magával ragadó, indusztriális bája. A színek ugyanazok; előtérbe kerülnek a krómozott karmok viszont, amik nagyon jól lettek felapplikálva egy kicsit viharvert kinézettel. Még a magamfajta krómfóbiás is megelégszik vele.


Ha akarja az ember lehajthatja a lánctalpas részeket hogy a lábak jobban észrevehetőek legyenek, igaz ettől kicsit még aránytalanabbul néz ki.


A pózolhatósággal nincs gond, a fején kívül minden fontosabb része mozog, 90%-ban gömbcsuklókkal, és van derékmozgás is. Igaz kicsit nehéz kiegyensúlyozni, mert kicsik a lábai és súly is inkább felül összpontosul.

Összességében Scavenger egy nagyon klassz kis figura, mindent tud amit tudnia kell, és nagyon jól elszórakozik vele az ember, akár desk toy-nak is kiváló. Valamint ő a nem hivatalos rajongói módok királya, rengeteg alternatív üzemmódot találtak már neki a rajongók; én csak a kedvencem osztom most meg, amihez kell egy másik figura is, és tulajdonképp egy combiner:

OVERKILL



Mielőtt kérdeznétek, nagyon stabil és nem esik szét attól, ha ráfúj az ember.

Zárásképp egy kevésbé munkahelybarát 'attack mode':














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése