'There's no age limit on fun!'

2011. február 4., péntek

Nam-shub

Legújabb alanyunk kivételesen nem TF, hanem egy mecha egy elég népszerű animuból:


Enki a TTGL-ből, méghozzá a revoltech verzió.




A revoltech egy japán figuraszéria, amit a kaiyodo cég gyárt. A figurák különlegessége a 'revolver joint', ami nagy mértékű pózolhatóságot ad a figeknek. Eddig főleg animerobotokban utaztak, de mára kinőtte magát több más műfajra is a cég.


Mint látható fent, a figura egy egyszerű fehér dobozban érkezik, amin keresztül megcsodálható. Ez még egy korábbi revolt, így még kisebb a doboza, és inkább mattabb hatású a karton (az újabb kiadású figurák doboza fényesebb). Nekem tetszik a doboz, egyszerű de nagyszerű.



A doboz hátulján képekkel bemutatják az összes "fícsört" amit a figura tud, plusz rengeteg irka van japánul, amit én nem nem tudok dekódolni sajna. Oldalt a a figuraról van egy újabb kép, a neve, illetve a száma, ami jelzi hogy hanyadik figura. Több dobozt így helytakarékosabban egymás mellé tud helyezni az ember anélkül hogy összekeverné őket.


Kibontva egy műanyag "tálcában" pihen a figura a kiegészítő nagyjával, ami itt nem fért el azt külön zacskózva, a tálca hátoldalához ragasztva mellékelték.



Mindent kibontva és elrendezve látható hogy elég komoly adag kiegészítővel érkezik Enki; 2 pár extra kézzel, több fegyverrel, a szokásos figuraállvánnyal, valamint egy extra fejjel és egy pár szárnnyal, amit egy másik figura tud hasznosítani (nagyon jó módja annak hogy több dolgot is megvetessenek a vásárlóval, well played kaiyodo):


You're doing it wrong!

Haladjunk.


 Enki nagyon jól kidolgozott és részletgazdag figura, hű a showbeli modelljéhez. A látható izületek zavaróak lehetnek pár ember számára, én oké vagyok velük.
  

 
Habár egész jól megáll a lábán, a dinamikusabb pózoknál erősen ajánlott a mellékelt talp/állvány használata. Jól pózolható, igaz néha egymásba akadnak rajta darabok.  




Kiegészítőkre rátérve: előszöris kapunk egy pár nyitott/széttárt ujjú "harművész" kezet,


kettő vállratehető rakétakilövőt,


egy, a mellkasra applikálható óriási lézerágyút (avagy BFG-t),


egy alternatív "törött" fejdísz elemet,


valamint két kardot, amit a kardtok elemekkel a páncélszoknyájára tehetünk ha épp nem használja őket. Gyakorlatilag az összes a sorozatban is használt eszközt megkapjuk, amiért hatalmas pirospont!


A fentebb említett pengéket egy másik pár kézfejjel tudja kézbe venni (vivát redundancia), nekem ezek a személyes kedvenceim kiegészítők terén, főleg hogy az egész fig erősen szamuráj vibe-ot áraszt magából.

  


Összehasonlítás egy másik kardforgató robottal:


és egy hasonlóan sorozatbeli figgel:



Összességében Enki egy nagyon jó figura, az első revoltechem akivel teljesen elégedett vagyok minden szempontból. Gurren-Lagann faneknek kötelező vétel, egész emberi áron van ebayen még manapság is. Kár hogy ez nem mondható el a többi figuráról az animéből... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése