'There's no age limit on fun!'

2012. január 12., csütörtök

Storm, Earth and Fire

Ide sem írtam már egy ideje... de új év, új review, új toyline amit még itt nem mutattam be:

SIC Kiwami Tamashii Kamen Rider Agito Trinity Form

(mondd ki gyorsan háromszor egymás után)

Minimális háttérinfó és képek a link után.



Dióhéjban: Kamen Rider Agito a második Heisei érabeli rider (a franchise 2000 utáni újraindulását követő időszakot nevezik így). Eleinte 3 alakot tudott felölteni, melyek a Ground Form:


Flame Form (ebben fórumozik):


illetve Storm Form:


Később a sorozat folyamán képes lesz a 3 alakot egyszerre használni, ez a Trinity Form, és ennek a figuraváltozatáról szólna a bemutató.


Az SIC szériát a japán Bandai kiadó gyártja, eredetileg 6-8 inch/15-20 cm méretű figurákat adtak ki. A Kiwami Tamashi 2009-ben indult altémájuk, ami kisebb, 4 inch/10 cm/GI Joe méretkategóriában mozog. Előnye hogy olcsóbb, stabilabbak a figurák (a régi nagy SIC figeken az ízületek hajlamosak szó szerint dezintegrálódni), de a lecsökkentés nem ment a minőség rovására.

Csomagolás:



A csomagolás egyszerű és tartós műanyag, elől láthatjuk a figurát és a tartozékait, hátul pedig pár képet és minden egyéb hasznos infót amit elolvashatunk ha tudunk japánul.


A figura egy sima műanyag tálcában van miután kivettük a dobozból, és egy másik műanyag "héj" zárja le felülről, így minden a helyén marad külső segédlet nélkül. A régebbi figuráknál ez nem volt jelen, mindent twist-tie tartott a helyén, melynek eltávolítása után hajlamosak voltak kisebb mütyürök kiesni a helyükről, így ez mindenképpen előrelépés.

Ground














Biztos észrevettétek hogy a fig nem pont olyan mint a korábban belinkelt képek a jelmezről. Az SIC széria sajátossága hogy kicsit változtat a dizájnokon, és a relatíve egyszerűt kicsit részletesebben, kicsit eltúlozva, már-már barokkosan tálalja. Személy szerint ezzel nekem semmi bajom, azokat elriaszthatja viszont akik a showhű kinézetre hajtanak. 



A fejen kihajtható néhány extra 'szarvacska', kicsit csicsább hatást elérve.

Kapunk pár extra kezet is a figurához: egy párat ahol kitárt a tenyér, nyugisabb pózokhoz és egy párat amivel meg tud fogni dolgokat. A pózolhatóság elsőrangú.




RIDER KICK




FLAME






A Tűzkard elég csicsás bökő, stabilan fogja a figura is, egyedül talán a vállvért korlátozza kicsit a menő pózokat.




STORM






A Viharalabárd kicsit problémásabb darab. Szépnek szép, de talán kicsit túl hosszú és nem elég vastag (innuendo~), fityeg a figura kezében. A kézbe adása is valamelyest ijesztő mutatvány, a kézfejen kicsit kifelé kell feszegetni a hüvelykujjat és úgy beékelni.



TRINITY










Összességében nagyon jó kis figura ez. A festés, a pózolhatóság, a kiegészítők mind-mind átlagon felüliek, csak ajánlani tudom. Relatíve normális áron be lehet rendelni Hobbylink Japantől vagy Amiamiról, postával együtt nem fizettem többet érte 3000 forintnál.


Méretarány:



Köszönöm a figyelmet, következő bemut kedv és idő függvényétől majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése